Vores Fodaftryk

 Vi lever i en verden, der påvirkes af alle vores valg.

Derfor ønsker vi at være så transparente som muligt i vores brandrejse og valg.  Så du ved, hvor vi står. Og hvad vi står for.

Før vi grundlagde Unfold Copenhagen tog vi møder med industrieksperter specialiserede på området og blev klogere gennem dem og deres viden. Vi præsenterede dem for vores koncept og ønske om at basere vores forretning på ansvarlighed, omtanke og sund fornuft i forhold til vores omverden.

For os betyder det, at levere gennemarbejdede produkter i gode kvaliteter med en pasform designet til din krop. Sikre favoritter til din garderobe, med lang levetid, der kan bruges igen og igen.

På den baggrund har vi opsat 3 kriterier, som vi arbejder med at få fuldt implementeret i vores første leveår på tværs af vores værdikæde; Benytte FSC certificerede materialer, undgå brugen af single-use-plastic, samt opnå at 50% af vores styles produceres i mere miljøvenlige materialer.

Helt konkret betyder dette allerede fra første kollektion:

Tekstiler: 26% af vores første kollektion er 100% eller delvist recycled. Vores målsætning er at dette øges til 50% indenfor vores første leveår.

Design: Vores design er lavet til at holde med fokus på pasform og funktionalitet. På tværs af sæsoner. På tværs af tendenser. Vi håber, at du hos os finder styles, du kan bruge længe og kan sammensætte med tøj derhjemme og på den måde give nyt liv til din garderobe. 

Produktion: Vi ønsker ikke at overproducere. Det betyder helt konkret, at vi fremstiller få styk af hver style i hver størrelse. Vi vil hellere melde udsolgt end stå tilbage med store mængder tøj, der derefter devalueres og i værste fald destrueres. Vi arbejder desuden på at få hele vores produktion flyttet til Europa inden udgangen af 2022.

Emballage & forsendelse: Ved al emballage benyttes FSC certificeret papir, pap og genbrugsplastik. Vores labels laves af genbrugstekstil. Vores samarbejdspartnere på emballage og printmaterialer er danske firmaer, med mange års erfaringer i FSC papirkvaliteter og genbrugsmaterialer. Vi benytter deres standardemballage i genbrugsplastik fremfor at producere egen special emballage og undgår dermed overproduktion grundet store minimumskvantiteter.

Digital platform: Vi har betydeligt begrænset behovet for prøver i vores designproces, da vi leverer direkte til dig og vores andre kunder via egen onlineshop. Det fjerner behovet for salgskollektioner og nedbringer produktion, fragt og handling i forbindelse med indsalg på messer og til selvstændige butikker.

Leverandører: Vi samarbejder med få leverandører baseret i Europa, med egne fabrikker i Italien og en enkelt; et familiefirma med systue i hjertet af Paris og egen fabrik i Bangkok, bygget i 2010, hvor de kun producerer deres eget mærke og nu også Unfold Copenhagen. Vores tekstiler sources lokalt, så vi har kortest mulig vej mellem vores led. Det nære samarbejde, de privatejede fabrik og de ordentlige forhold betyder, at værdikæden er overskuelig. Det betyder meget for os.

Arbejdsvilkår: Vores leverandører skal efterleve vores Code of Conduct og sikre at alle led i værdikæden behandles herefter.

Vi kommer til på rejsen til fortsat at inddrage eksperter på bæredygtighed og lade dem oplyse os og dig om udviklingen på området og hvilke muligheder, der er for forbedringer.

Vi ved, at vi alle med få adfærdsændringer kan gøre en stor forskel.