Gave og kaffe

DE BEDSTE BØGER #JANUAR

NYT ÅR OG NYE BØGER

Så er vi godt i gang med 2024 og efter et bevægende tronskifte er jeg begyndt at snuse til, hvad er kommer af spændende bøger her i årets første måneder. Min læseliste er så småt begyndt at tage form og den vil jeg naturligvis gerne dele med jer.

 

Lige nu ligger svenske Viveca Sten’s "Vildlederen" på mit natbord. Det er 4. bind i serien om Mordene i Åre, og det er en rigtig vinterkrimi af bedste skuffe. De forrige bind i serien har jeg slugt. Vi møder de to betjente, Hanna Ahlander og Daniel Lindskog, der er de gennemgående hovedpersoner i serien. Som i de foregående bøger er vi i skisportsområdet Åre. Denne gang er 6 studiekammerater taget på skitur i området og pludselig er der kun 5 tilbage. Udover et godt plot, er der også den gode historie om Hanna og Daniel.

 

'Vildlederen' af Viveca Sten

Bogen er udkommet på Forlaget Alpha. ISBN: 978-87-7239-160-1. Vejl. Pris: kr. 299,95

 

Den 25. januar udkommer en af de bøger jeg går og tæller ned til. Thomas Korsgaard kommer med novellesamlingen "Snydt ud af næsen". 16 noveller du aldrig glemmer - fra et sted du aldrig har hørt om. Det er historier fra en lille provinsby, hvor alle kender alle og ikke kun for det gode. Du kender måske allerede Thomas Korsgaard fra han trilogi om Tue? Jeg nyder hans sproglige finurligheder og hans evne til med få ord, at kunne dykke ned i de mennesker, han fortæller om, så jeg glæder mig til den nye bog.

'Snydt ud af næsen' af Thomas Korsgaard

Bogen udkommer på Lindhart og Ringhof. ISBN: 978-87-1190-034-5. Vejl. Pris: kr. 219,95

 

Der er endnu en novellesamling på min læseliste her i de første måneder. Irske Claire Keegan udkommer med "I Sidste Øjeblik". 3 noveller om mænd og kvinder, denne gang er det om kærlighed, begær, svigt og had. Du kender måske Claire Keegan fra hendes tidligere bøger: "Omsorg" og "Den slags små ting". "Omsorg" er blevet filmatiseret som Oscar-nomineret film – "The Quiet Girl". Hun har som Thomas Korsgaard en evne til at fortælle de små historier, så de bliver store og ikke bliver glemt.

'I sidste øjeblik' af Claire Keegan

Bogen udkommer hos Gutkind den 1. februar. ISBN: 978-87-4340-854-3. Vejl. Pris kr. 139,95

 

Karin Heurlin kommer med "Slået Hjem." En historie om en helt almindelig livskrise. I en helt almindelig dansk provinsby. Karin Heurlin skriver om almindelige mennesker med masser af selvindsigt og ikke mindst humor.

I den nye bog møder vi 46-årige Luna, der engang havde det hele. Teenageren har fået næsering og er på efterskole og manden har forelsket sig i en anden og hun selv er flyttet tilbage til barndomsbyen Svendslev. Hun har fået job på lokalavisen og kører rundt på en kongeblå scooter og dækker alt fra Brunsvigerens Dag til Tyveriet fra Vejboden. Mon ikke hun finder kærligheden igen?

'Slået hjem' af Karin Heurlin

Bogen kommer på Grønningen 1, den 2. februar. ISBN: 978-87-7339-196-9. Vejl. Pris kr. 299,95

 

I LITTERATURENS TEGN

WORD FESTIVAL 2024

Besøg Odense, i litteraturens tegn, og tag med på Word-festival fra den 2. til 4. februar. Der er 150 events fordelt på de 3 dage, så uanset om du er til foredrag, talks og debatter, til oplæsning eller skriveværksted er der oplevelser at finde. Hovednavnet er engelske Zadie Smith og af danske deltagere er bl.a. Svend Brinkmann, Morten Pape og Emma Holten. Der er både gratis arrangementer og nogle der kræver billet. Læs mere på www.wordfestival.dk

Uanset om du er til krimi eller kærlighed, er der masser af nye bøger på trapperne. Det gælder bare om at besøge din lokale boghandel eller bibliotek for at få mere inspiration til din læsning i de kolde måneder. Her har du i hvert fald fået mine bud på hvad jeg kommer til at læse i resten af januar og begyndelsen af februar.

Rigtig god læselyst.