Vores fodaftryk

 Vi lever i en verden, der påvirkes af alle vores valg.

Derfor ønsker vi at være så transparente som muligt i vores brandrejse og valg.  Så du ved, hvor vi står. Og hvad vi står for.

Før vi grundlagde Unfold Copenhagen tog vi møder med industrieksperter specialiserede på området og blev klogere gennem dem og deres viden. Vi præsenterede dem for vores koncept og ønske om at basere vores forretning på ansvarlighed, omtanke og sund fornuft i forhold til vores omverden.

For os betyder det, at levere gennemarbejdede produkter i gode kvaliteter med en pasform designet til din krop. Sikre favoritter til din garderobe, med lang levetid, der kan bruges igen og igen.

På den baggrund har vi opsat nogle kriterier, som vi arbejder med at få fuldt implementeret i vores første par leveår på tværs af vores værdikæde; Benytte FSC certificerede papir & pap materialer, undgå brugen af single-use-plastic, samt opnå at vores styles produceres under mere miljøvenlige omstændigheder. Dette gælder både de valg vi træffer ved produktionssted samt materialevalg. 

Helt konkret betyder dette:

Tekstiler: Vi arbejder primært med europæiske tekstiler særligt udvalgt til den style vi designer. Hvor vi kan, vælger vi genanvendelige materialer eller f.eks eco vero viscose. Vores målsætning er, at vi i 2024 opnår, at 50% af vores styles består af materialer, der belaster miljøet mindre.  

Design: Vores design er lavet til at holde med fokus på pasform og funktionalitet. På tværs af sæsoner. På tværs af tendenser. Vi håber, at du hos os finder styles, du kan bruge længe og kan sammensætte med tøj derhjemme og på den måde give nyt liv til din garderobe. 

Produktion: Siden Maj 2022 har vi udelukkende arbejdet med Italienske leverandører og med europæiske tekstiler. Vi ønsker ikke at overproducere. Det betyder helt konkret, at vi fremstiller få styk af hver style i hver størrelse. Vi vil hellere melde udsolgt end stå tilbage med store mængder tøj, der derefter devalueres og i værste fald destrueres. 

Emballage & forsendelse: Ved al emballage, labels og hangtags benyttes FSC certificeret papir, pap og genbrugsplastik. Vores labels laves af genbrugstekstil. Vores samarbejds-partnere på emballage og printmaterialer er desuden danske firmaer, med mange års erfaringer i FSC papirkvaliteter og genbrugsmaterialer. Vi benytter deres standardemballage i genbrugsplastik fremfor at producere egen special emballage og undgår dermed overproduktion grundet store minimumskvantiteter.

Digital platform: Vi har betydeligt begrænset behovet for prøver i vores designproces, da vi leverer direkte til dig og vores andre kunder via egen onlineshop. Det fjerner behovet for salgskollektioner og nedbringer produktion, fragt og handling i forbindelse med indsalg på messer og til selvstændige butikker.

Leverandører: Vi samarbejder med få leverandører baseret i Europa, med egne fabrikker i Italien. Vores tekstiler sources lokalt, så vi har kortest mulig vej mellem vores led. Det nære samarbejde og de ordentlige forhold betyder, at værdikæden er overskuelig. Det betyder meget for os. 

Arbejdsvilkår: Vores leverandører skal efterleve vores Code of Conduct og sikre at alle led i værdikæden behandles herefter.

Vi kommer til på rejsen til fortsat at inddrage eksperter på bæredygtighed og lade dem oplyse os og dig om udviklingen på området og hvilke muligheder, der er for forbedringer.

Vi ved, at vi alle med få adfærdsændringer kan gøre en stor forskel.