Vores tanker om tøj

Omtanke holder længere.

Det allermest miljørigtige, vi alle kan gøre, er at købe mere velovervejet i bedre kvaliteter. Hvis du kun har yndlingstøj i garderoben – og sørger for at dit tøj kan bruges sammen på kryds og tværs forlænger du automatisk hver enkelt stykke tøjs levetid.

Hos Unfold Copenhagen gør vi os umage med at designe styles, der kan bruges sammen med det du allerede ejer. Styles der puster nyt liv i et par gamle bukser eller får dig til at finde yndlingsstøvlerne fra fire sæsoner siden frem igen, fordi de er helt perfekte med din nye kjole. Vi sourcer materialer i gode kvaliteter, som kan tåle at blive brugt igen og igen. Vores prints har deres eget udtryk og kreeres med et kunstnerisk udtryk og farvesammensætninger, der holder sæson efter sæson.

Det bedste, du kan gøre for dit tøj og miljøet, er at passe godt på hver enkelt style. Alt det arbejde og den proces, der er gået forud for dit køb, holdes kun i live så̊ længe du behandler dit tøj ordentligt.

Hvordan du bedst passer på det enkelte stykke tøj afhænger af mange ting. Hvilke tekstiler tøjet består af, hvilken funktion tøjet har, osv. Derfor er det altid vigtigt at kigge på sammensætningen og det enkelte stykke tøjs vaskeanvisning. En lille indsats kan gøre en stor forskel. Dit tøj holder længere og bliver ikke hevet ud af form. Farverne vedbliver med at stå smukt – og når du en dag føler trang til at skille dig af med dit tøj, så send det til genbrug. På den måde kan du sikre, at dit tøj bliver til en andens favoritter i fremtiden.

8 gode råd inden du tænder for din vaskemaskine:

  • I stedet for at vaske dit tøj hver gang du har brugt det, så hæng det op i et vindue og lad det ”lufte”.
  • Vask dit tøj i hånden eller ved så lave temperaturer som muligt. Også selvom vaskeanvisningen siger det kan tåle højere temperaturer.
  • Vær samtidig opmærksom på at jo højere centrifugering du benytter, jo mere slid vil der være på dit tøj. Høj centrifugering kan vride fibrene i dit tøj fra hinanden, og dermed kan din style i værste fald miste sin form.
  • Lufttør dit tøj i stedet for at bruge tørretumbleren. Det nedsætter både sliddet på dit tøj og elregningen.
  • Hvis du får en plet på dit tøj, så behandl den enkelte plet fremfor at smide hele stylen til vask.
  • Bruge vaskeposer. Det er med til at beskytte særlige delikate styles, detaljer og knapper.
  • Hvis et stykke tøj går i stykker, så forsøg at reparere skaden i stedet for at smide stylen ud.
  • Når du ikke længere kan eller har lyst til at gå med en style, så giv andre en chance. Donér den f.eks. til Røde Kors eller sælg den videre på Trendsales eller en lokal second hand butik i dit nærområde.