Vores tekstiler

VISCOSE

Viscose er et unikt tekstil, der oprindeligt blev udviklet som en erstatning for silke i begyndelsen af det 20. århundrede. Viscose udvindes af træmasse og lignende plantedele, der er karakteriseret ved et højt celluloseindhold - også kaldet en regenereret fiber. Idag fremstilles viscose hovedsageligt af træmasse fra kilder som bambus, eukalyptus og birk. Viscose kan nemt blandes med andre materialer som f.eks. bomuld, polyester og elastan, der kan styrke materialets egenskaber og brug.

TWILL – VISCOSE

Vores italienske twill viscose har et luksuriøst udseende, og falder blødt og smukt på kroppen. Det er åndbart og utrolig behageligt at bære på huden – som en følelse af lethed, selvom stoffet falder tungt.

Twill er en vævemetode, som skaber det karakteristiske diagonale mønster i stoffet og den visuelle glans. Ved twill vævning, væves der med et højt antal tråde på tværs af hinanden, hvilket gør vævningen ugennemsigtig, fast og slidstærk. For ikke at nævne dens evner som høj krympemodstand og at undgå statisk elektricitet.

Du finder disse styles i twill viscose:

Kjoler: Amber, Athena & Alba / Bluser: Maisy, Mara, Mona & Mary

JERSEY – VISCOSE

Vores italienske viscose jersey er en tæt strikket metervare med stretch. Den er utrolig blød og har et tungt og blødt fald. Vores jersey er slidstærk pga. tråden, der er strikket i tvundne garner, der ikke fnuller og giver den dens let skinnende og ensartede overflade.

Vores jersey kommer i flere tykkelser (eller gramvægte, som er den betegnelse der bruges til at definere jerseyen). Vi udvælger hvilken gramvægt jerseyen skal have, baseret på hvad der er bedst for designet, udviklingen af stylen og med hensyn til årstid og funktion.

Du finder bl.a. disse styles i viscose jersey:

Bukser: SophieSonia & Sarah / Kjoler: Amalie / Blazer: Carrie & Carmen / Nederdele: Betty

SATIN - VISCOSE

Satin viscose kendetegnes ved en glat og glansfuld overflade, med forskel på ret og vrangoverfladen. Den udvindes på samme måde som "almindelig" viscose, men det er i selve vævningen, og differencen på denne i forhold til twill vævningen, at den skinnende overflade træder frem. Satin viscose er meget smidig og levende mod din hud, og opleves som en smuk, festlig tekstil, der er virkelig flot at printe på.

Du finder bl.a. disse styles i satin viscose:

Kjoler: Athena & Amber / Bluser: Marylyn

HØR

Hør, den ældste tekstilfiber i verden, er et naturmateriale, der fremstilles af hørplanten, Linum usitatissimumog dens stængel. Det er en af de ældste planter, der har været brugt til tekstilfremstilling.

Hørplanten har minimale behov for vand, og skal ikke bruge pesticider. Plantens evne til at vokse i lavkvalitets jord, og den fulde udnyttelse af hele planten (til andet end tekstil) betyder at man undgår ressourcespild, hvilket gør tekstilet til et af de mere bæredygtige valg.

Fibrene som stoffet er lavet af er hule, hvilket betyder at luft nemmere kan strømme igennem. Dette gør at hør absorberer og frigør fugt hurtigere end noget andet tekstil. Det er temperaturregulerende, hvilket skaber den kølende effekt, der gør det særdeles behageligt at bære om sommeren. Desuden har hør en naturlig glans og en karakteristisk tekstur, der bliver mere blød og lækker med tiden, hvilket gør hørprodukter til langvarige investeringer.

Du finder disse styles i dette materiale:

Bukser: Sandy / Kjoler: Asta, Abby & Annelise / Bluser: Milly

BOMULD

Bomuld er en naturfiber og kendt for sine mange egenskaber som bl.a. sin høje slidstyrke, blødhed og fugtabsorbering. Frøulden, som bomuldsfibrene hedder, vokser rundt om frøkapslen på den meget smukke og karakteristiske bomuldsplante.

Bomuld er yderst åndbart og tillader luft at cirkulere frit gennem stoffet. Dette gør det behageligt at bære i varmt vejr, da det hjælper med at regulere kroppens temperatur. Bomuld er naturligt blødt og skånsomt mod huden, hvilket gør det behageligt at have på hele dagen.

Bomuld er en stærk fiber, der tåler gentagen vask og slid. Tøj lavet af bomuld har en tendens til at være langtidsholdbart og bevarer sin form og farve godt. Den rene bomuld kan have en tendens til at krympe. Derfor bliver den ofte blandet med andre fibre f.eks. viscose eller der bruges bestemte vævningstyper, ved fremstillingen, der kan styrke dens egenskaber.

BOMULDPOPLIN MED STRETCH

Vores bomuldspoplin med stretch er valgt da dens "crispyness" og fleksibilitet understreger vores styles design. Printene står flot på tekstilet, og den stretch, materialet får, øger stylens funktionalitet i hverdagen.

Du finder disse styles i dette materiale:

Kjoler: Ally & Annie