DE BEDSTE BØGER #KRIMIERNE KOMMER

DE BEDSTE BØGER #KRIMIERNE KOMMER

Marts er Krimimåned!

Hvert år samles krimielskere i Horsens til Krimimessen i Fængslet i Horsens. I år er det i weekenden den 16. og 17. marts - og for en krimielsker er det altid et besøg værd. Du kan møde forfattere og forlag på tæt hold, købe bøger og få dem signeret og det er næsten som af være til en familie. Det er en kæmpe fest!

Programmet er fyldt med foredrag og talks af danske og internationale krimiforfattere og true-crime. I år kan man blandt andet møde: Arne Dahl fra Norge, Jo Næsbø livestream fra Oslo, Elly Griffiths, Stacy Willingham, Sarah Blædel og Michael Katz Krefeldt blot for at nævne nogle få, listen over forfattere er lang.  

Du kan se hele programmet på www.krimimessen.dk hvor du også kan købe din billet.

 

Marts er også den store udgivelses måned af krimibøger og her får du mine bud på hvad jeg læser, har læst og glæder mig til at læse.

Anna Grue er dronning af hyggekrimi – i efteråret kunne du følge krimiserien "Blodigt Bryllup" i Familie Journalen over 6 afsnit. Jeg køber sjældent bladet, men når der er nyt fra Anna Grue og hendes skønne efterlønner Anne-Maj Mortensen, så er jeg solgt. Nu er den kommet som en mini-krimi i en udvidet udgave, så hvis du, som jeg, læste med i november, ja, så er der nye afsnit og længere plot. Denne gang er det Anne-Maj datter og svigersøn, der skal giftes på en romantisk herregård, men under forberedelserne findes liget af en ældre kvinde og senere følger endnu et dødsfald. Jeg er så klar til mere med Anne-Maj, Mortensen den 3. og resten af holdet.

Krimien udkommer 13. marts 2024 på Lindhart & Ringhof, ISBN 978-8727-096094

Pris kr. 199,95

 

Er du mere til krimi med True Crime elementer er et godt bud svenske Simon Häggström og hans serie om Menneskehandlergruppen. Indtil videre er der udkommet 3 bøger i serien og seneste bind hedder: "Som Søstre". Vi er i Stockholm og det er emner som prostitution, narko og pornoens bagside, som den seneste bog tager op. Det er uhyggelig læsning, men som forfatteren selv siger: "det er intet i forhold til virkeligheden," og det siger ikke så lidt, da Simon Häggström selv er ved politiet.

 

Bogen er udkommet på Harper Collins Nordic DK, ISNB 978-8743-515890

Vejl. Pris kr. 234,95

 

Bornholm er også på krimilandkortet i år med "Lytteposten 1980", skrevet af Pernille Boelskov og Morten Brandborg. Det er ikke ofte en handling udspiller sig på klippeøen i Østersøen, men det er spændende læsning. Chefen for forsvarets lyttepost ved Dueodde dør under mystiske omstændigheder og efterforskningen mørklægges af forsvaret. Efterforsker Susanne Hedegaard ved PET famler i blinde, men får hjælp fra uventet siden, den unge skrivebordsspion Martin Osmanov, der arbejder på Lytteposten med oversættelse af russiske beskeder. Makkerparret kommer på noget af en opgave. Det er til dig, der elsker en krimi med et kringlet polt, spioner og agenter. Det er øl og snaps til frokost, skulderpuder og blå mascara, kort sagt ALT hvad 80’erne bød på. Bogen er første bind i en ny serie.

Bogen er udkommet på Forlaget 4. til Venstre, ISBN 978-8794-154055

Pris kr. 234,95

 

Er du til en historisk krimi er Henriette Rostrup’s "Lad De Små Børn Komme Til Mig" – et godt bud. Bogen er første bind i en ny krimi trilogi - De Fortabte. Vi befinder os under 1. Verdenskrig. Hovedpersonen i bogen er den unge journalist Amalie Bang, hun er af en overklassefamilie og er sat til at skrive om de kendte og de rige, men hun brænder for den gode historie. Da endnu en kvinde findes død og det afskrives som selvmord, begynder hun at grave i sagen. Sammen med den unge betjent Ewald, efterforsker de kvinderne, der trækker tråde både til den københavnske underverden og de øverste samfundslag. Læn dig tilbage i sofaen og læs om tiden hvor kvinder kæmpede for deres valgret og hvor ambitioner kunne være livsfarlige.

Bogen er udkommet på forlaget People’s, ISBN 978-8775-931286

Pris kr. 279,95

 

Tysk krimi er ikke det, vi ser mest af her i Danmark, selvom Tyskland er en af vores nærmeste naboer og handelspartnere. Andrea Paluch og Rober Habeck har skrevet bogen "Hauke Heines Død". Vi er i Nordfrieland, ved den stormombruste kyst. Under en hundredårs stormflod omkommer digebyggeren Hauke Heine og hans kone, mens datteren Weinke på 4 år overlever sammen med familiens tjener, Iven Johns. 15 år senere opsøger Weinke Iven i Hamborg og begynder af efterforske forældrenes død. Hvorfor skulle de dø?  Men da de vender tilbage til landsbyen bag diget, modarbejder landsbyboerne deres efterforskning.

Bogen udkommer 16. marts 2024 på forlaget Superlux, ISBN 978-8775-674947

Pris kr. 264,95

 

En anden tysk forfatter, som du kan møde på Krimimessen, er Simone Buchholz. Hendes bøger foregår i og omkring Hamborg, med statsanklager Chastity Riley som gennemgående karakter. Indtil videre er 5 af hendes bøger oversat til dansk, så der er nok at dykke ned i. Det er storby og ikke mindst de forskellige typer mennesker man møder i byen. Det er mord, korruption og underverden. Simoen Buchholz har vundet flere priser for sit forfatterskab.

De to nye bøger i serien udkommer 15. marts 2024 og de første 3 er udkommet. Alle bøger på forlaget Dreamlitt.

Vejl. Pris ca. kr. 224,95

 

Du kan møde alle de omtalte forfattere på Krimimessen. Så få bestilt billetten og kom i krimihumør. Det kræver kun en god bog, en blød sofa, lidt te og et godt gys.