DE BEDSTE BØGER #FEELGOOD

DE BEDSTE BØGER #FEELGOOD

Hvad skal man dog få tiden til at gå med i hele påskeferien? 

5 dage uden planer og masser af tid til hygge. Så uanset om vejret siger sol eller regn er der altid plads til en god bog. Medmindre du selvfølgelig har alt for travlt med sild, snaps og påskefrokoster? 

Jeg har altid været glad for en rigtig feel-good bog, masser af kærlighed og romantik.

 

Hvad er sjovere end en bog der foregår i Påsken, det er svenske Maria Ernestam’s "Knuste æg og hjerter" – om en helt umulig Påske fra 2022 på Palatium Books. Bogen er faktisk nr. 2 i "Helt umuligt – serien", men den kan sagtens læses selvstændigt.

Hovedpersonen Lisbeth, er lærer og bor i et lille hus ved havet i den lille by Frillesås. Kærligheden blomstrer og hun har holdt sit løfte til sig selv om aldrig, at lade sig styre af andre. Men lykken varer kun kort, i Påsken flytter et nyt par ind i nabohuset og snart begynder stridigheder om skel, samvær og en hane, der galer hele natten. Naboen hænger hende ud på de sociale medier og snart begynder alt at styrte sammen.

Det er en skøn historie om list, unoder, latter, gråd og ensomhed, men også om kærlighed og venskab. Kort sagt, alt som en god roman skal indeholde.

 

ISBN: 978-87-7231-5591, Palatium Books, Vejl. Pris kr. 179,95

 

Vi bliver i Sverige med bogforsalg nr. 2. Her er det en serie af Camilla Davidsson bestående af 3 bøger, de kan sagtes læses selvstændigt – men jeg vil anbefale du starter med begyndelsen.

"Lille Toværelses med Potentiale" er første bog, efterfulgt af "I Figentræets Skygge" og afsluttende med "Under Samme Himmel".

I serien møder vi Sofia, og ikke mindst hendes mor Susanne, som har styr på livet og er ansat som analytiker i en af Sveriges største banker, kæreste med den perfekte mand, Oliver og drømmelejligheden i Stockholm er lige købt. Men, du kan sikkert tænke dig til, at alt ikke er Guld og Grønne skove. Sofia må som tingene skrider frem tage sit liv op til revision.

I bog to og tre er den centrale figur Susanne, hun bliver forladt af sin mand, til fordel for en yngre model. Hendes mor er netop død og har overladt et ismejeri på Gotland til familien.  Det er en bog om at finde sig selv og jeg tror, vi alle kan lære noget af det livsmod bogen kredser om. Jeg håber, du vil nyde bøgerne, som jeg har gjort. Der er feriestemning og ikke mindst masser af livsmod og kærlighed.

ISBN : 978-87-9369-9656, Palatium Books, Vejl. Pris pr. bog kr. 179,95

 

 

En af de bøger, jeg holder rigtig meget af er Jennie Colgans "Søde Drømme" på forlaget Cicero.

Rosie forlader London til fordel for den lille landsby, Lipton. Hun har fået muligheden for at udleve sin drøm om et mere roligt liv om end lidt modvilligt. Hendes gamle grandtante Lilian skal på plejehjem og hun har lovet familien, at hjælpe med af få solgt den gamle slikbutik. Men for Lilian gemmer butikken ikke kun søde sager, men også hemmeligheder fra hendes unge dage under Anden Verdenskrig.

Det er en bog om at spørge sig selv om det liv, der var engang, virkelig er så rosenrødt, og fyldt med kærlighed og søde sager.

 

ISBN 978-87-6385-7178, Cicero, Vejl. Pris kr. 169,95

 

På min læseliste er den nye bog af Holly Martin – "Huset i magnolietræts top". Det er første bind i en nye serie "Wishing Wood" udgivet på forlaget Alpha. Forfatter Holly Martin har skrevet ikke mindre end 26 romaner og er oversat til 10 sprog, dette er hendes første bog på dansk.

Hovedpersonen er Indigo Bloom, der to måneder tidligere har mødt River Brookfield, hvor de tilbragte en nat sammen, som har resulteret i en graviditet. Indigo møder op på Rivers glampingplads Wishing Wood i Wales for at fortælle ham nyheden, men han lader ikke til at huske hende. Hun beslutter sig for ikke at afsløre, hvem hun er, men søger job i stedet. Hun bliver ansat på stedet og jo længere tid de tilbringer sammen, des tydeligere bliver det, at der er et særligt bånd mellem dem.

Lyder det også som en bog for dig?

 

ISBN 978-87-7239-2011, Alpha Forlag, Vejl. Pris kr.299,95

 

Listen med feel good bøger er lang. Det er bare at dykke ned i forfattere som Lucy Diamond, Colleen Hoover, Julia Quinn, Katrine Wessel blot for at nævne nogle få mere - og du har helt sikkert en masse egne favoritter også.
 
Rigtig god Påske og god læselyst.