'Grøn Jul – Kranse og blomsterdekorationer' af Johanna Viraho og Annabella Antas

DE BEDSTE BØGER #DECEMBER 1. DEL

Julen er hjerternes fest og i en travl december skal der også være tid til hygge og selvforkælelse. Så når du skal have tips og tricks til julens forberedelser, er det altid en god ide at søge inspiration i bøgernes verden, hvad enten det er til pynt, kager eller hjemmelavede gaver.

 

Julen skal være hyggelig og absolut ikke stresset, det er der nok af hos os alle. Her får du gode bud på bøger, der kan gøre dine juleforberedelser lidt lettere.

 

'Smagen & duften af jul' af Anne-Mette Juul Svensson og Bjarne Als'Smagen & duften af jul' af Anne-Mette Juul Svensson og Bjarne Als

 

"Smagen & duften af jul" af Anne-Mette Juul Svensson og Bjarne Als

Muusmanns Forlag, Sider 249, ISBN 978-87-94441-43-8, Vejl. pris kr. 299,95

Bogen er fyldt med inspiration til din juleverden, du kender måske allerede Bjarne Als, der er blomsterdekoratør og ejer af Bering House of Flowers? Han kommer med tips til masser af juledekorationer og ideer til pynt til dit hjem, mens Anne-Mette Juul Svensson kommer med opskrifter på overdådige og lækre julekager. Der er masser af kager med glaze, så man skal nok være øvet. Heldigvis er der også opskrifter på vaniljekranse og andre lettere kager. Bogen er inddelt i 7 kapitler og slutter med inspiration til nytår.

Bogen er en rejse i det, der fylder vores hjerter i juletiden og giver varme og glæde.

 

Et andet godt bud på juleforberedelserne er bogen:

 

'Grøn Jul – Kranse og blomsterdekorationer' af Johanna Viraho og Annabella Antas'Grøn Jul – Kranse og blomsterdekorationer' af Johanna Viraho og Annabella Antas

 

"Grøn Jul – Kranse og blomsterdekorationer" af Johanna Viraho og Annabella Antas

Turbine Forlag, Sider 144, ISBN 978-87-40687-83-5, Vejl. pris kr. 249,95

Bogen er oversat fra engelsk, men er skrevet af finske Johanna Viraho med skønne billeder af Annabella Antas. Det er ægte skandinavisk jul, det er hyacinter, grønne kranse, mos, gran, kogler og ikke mindst lys.

Her får du masser af ideer til hjemmelavede kranse, dekorationer og buketter, ting der kan give glæde i hele julemåneden. Noget ekstra dejligt er et afsnit om årstidens planter; hvordan passer du dem bedst og hvordan kan du få dem til at holde længere.

Vejledningerne er lette at gå til. Det er en bog for både nybegyndere og viderekomne.

 

Er du en af de kreative?

Og nyder du at strikke dine egne julegaver eller lave din egen julepynt, er denne bog oplagt for dig:

 

'Julehygge med KlompeLOMPE' af Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland'Julehygge med KlompeLOMPE' af Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland

 

"Julehygge med Klompelompe"

Turbine Forlag, Sider 186, ISBN 987-87-40693-16-4, Vejl. pris kr. 299,95

Klompelompe er et norsk strikkebrand, og det er deres første bog på dansk. Her er opskrifter på både nemme og hurtige julegaver, vanter, sokker og huer, der luner når der kommer en personlig gave under træet. Her er hæklede snefnug til træet og små nisser. Der er masser af skøn strik til de mindste og også til dig selv. Ud over det skønne strikopskrifter, er der masser af ideer til dekorationer, julepynt og ikke mindst lækkert juleknas og kager. Vi skal helt klart prøve at lave Luciaboller.

Bogen er fyldt med masser af fine billeder.

 

Er du ikke kreativ?

Ja, så er det bare med at hoppe i sofaen med en varm kop the eller kakao i din favorittrøje, lægge benene op og finde en god julebog. Mit bud på en rigtig julehistorie kan være:

 

'Hvor der er hjerterum' af Sarah Morgan

"Hvor der er hjerterum" af Sarah Morgan

Harper Collins Nordic.DK, Sider 400, ISBN  978-87-71978-70-0, Vejl. pris kr. 169,95

Det er en bog om familie, samvær og traditioner - og ikke mindst jul og masser af kærlighed. Det er vinterlandskab for alle pengene. Så hvis vi ikke har sne og frost, er det oplagt at finde det i bogens verden. Det er en bog til dig, der er til feel-good og er fan af bøger fra Jenny Colgan og Jojo Moyes.

 

Gå en tur i din lokale boghandel og find mere inspiration til gode timer i bøgernes verden. God læselyst!