Pæreform, æbleform og timeglasfigur

GUIDE TIL PASFORME & STYLING

KROPSTYPER, PASFORME & STYLING

Når det kommer til mode, tendenser og hvad der er det rigtige til hvilken kropstype, så vil der altid være en masse uskrevne regler, velmenende råd og utallige navne for kropstyper . Det er vigtigt at huske, at det er dig og det du føler dig bedst tilpas i, der skal være afgørende for dine valg.

EN FÆLLES REFERENCERAMME

Pæreform, æbleform og timeglasfigur

Vi arbejder med 3 kropstyper i vores designudvikling (Timeglas, Æble og Pæreform) - og selvom vi synes, det virker en anelse gammeldags på den måde at blande den kvindelige form sammen med frugt og tidstællere, så sikrer det, at vi i vores proces får variation nok ind i kollektionerne. Samtidig håber vi, det kan give os et genkendeligt sprog at vejlede ud fra.

TIMEGLASSET = DEN MARKEREDE TALJE

Timeglasfigur

 

Timeglasfiguren defineres af en fyldig over og underkrop med en væsentlig mindre talje.


NÅR ALT ER MULIGT

Timeglasset har mange muligheder. Som oftest bruges samme størrelse oppe og nede, hvilket betyder at udvalget er stort. Den klassiske slå-om kjole er en god go-to style, da den kan justeres og tilpasses din barm og hofte, samtidig med at den markerer din talje. Skjortekjoler med bindebånd, tætsiddende allover styles og to-delte sæt hvor blusen sættes ned i underdelen er også rigtig gode. Selv store rummelige styles i lette materialer som silke og satin viscose er utrolig smukke, med et bælte til at markere taljen.

Bukser kan (dog) være en udfordring, da de ofte vil gabe bagpå og være for løse i taljen. Derfor skal du søge efter bukser med elastik i taljen, eller en justerbar lukning - som du kan tilpasse dit behov. Sonia-, Sophie- og Sarah-bukserne har alle en bred lining og en god elastik, der sidder til uden at gnave.


PÆREFORM = NÅR HOFTEN ER STØRRE END BARMEN

Pæreform

Hvis dit hoftemål er større end din barm og din talje ikke er markeret, har du en kropsfigur vi i klassisk forstand kalder pæreformet.

SKAB BALANCE MELLEM OVER OG UNDERKROP

Kjoler til pæreform i A-shape kan være et åbenlyst valg, da de er tilpasset din figur - men ofte handler det om at finde en style, der har mere fokus på at detaljer og markeringer på overkroppen fremfor underkroppen. Eksperimenter med at fremhæve og styrke dit skulderparti med ekstra detaljer på overkroppen. Søg efter styles med pufærmer, rynk, markerede skuldre eller leg med halsudskæringer og vis store smykker frem.

Brug tørklæder til at lede blikket op og få mere fylde på overkroppen. En markering under barmen, der definerer den høje talje er ofte smukt og skaber naturlige draperinger og rummelighed ned over mave og hofte. Et farveskift i taljen og 3/4 ærmer kan give en visuel talje, da øjet drages mod midten af kroppen.

Alba-kjolens smukt markerede skuldre klæder pæreformen smukt, Carrie-blazer i striber med skulderpuder giver power og printede overdele til ensfarvede bunde giver også mere fylde til overkroppen og skaber harmoni til din silhuet.

 

ÆBLEFORM = NÅR DIN MIDTE HAR BRUG FOR RUMMELIGHED

Æbleform

Hvis du er æbleformet er din talje ikke markeret og ofte er din hofte smallere end barm og talje.

STYRK DIT SKULDERPARTI OG NYD DETALJERNE

Styrk dit skulderparti og shop efter styles med detaljer og vidde i halsudskæringen. 3/4 lange ærmer, længde på buksebenene og draperinger i lette kvaliteter, der bevæger sig med dig og viser dine arme, ben og decollete frem, er også altid smukt til æblefiguren.

Brug styles, der let markerer taljen (både den høje talje og den midt på kroppen) med en detalje. Slå-om kjoler er gode, da du kan tilpasse den dit behov. Kjoler med detaljer på overkroppen, eller med læg, flæser, detaljer ved knæene, er også flotte og skaber balance.

Oversize tendensen er også god, og altid behagelig at have på. Men pas på det ikke bliver for langt og i for tunge materialer. Lette kvaliteter, der bevæger sig med dig og viser dine arme, ben og decollete frem, er finest.