Asta plus size hørkjole i lyseblå

HVAD ER HØR?

Hvad er hør lavet af?

Hør er den ældste tekstilfiber kendt i historien, udvundet fra planten 'Linum usitatissimum'. Hør er primært dyrket for sine fibre, der kan bruges til at producere tekstiler. Fibrene fra hørplanten er ekstremt stærke og holdbare, hvilket gør dem velegnede til fremstilling af tekstiler, der skal kunne holde til gentagen brug og vask. Hørfibre er også kendt for deres evne til at absorbere fugt, hvilket gør tekstiler lavet af hør behagelige at have på i varmt vejr. Derudover er hør også et miljøvenligt materiale, da den kræver relativt lidt vand og ingen pesticider til at dyrke.

Hør kombinerer dermed naturens tidløse tekstil med bæredygtige fordele. Herunder er tre argumenter for, at hør er det ideelle valg:

1. Naturlig glans og eksklusiv tekstur

Hør fremviser sin naturlige skønhed med en unik glans og tekstur, som kun bliver mere blød og lækker med tiden. Investér i hørgenstande og oplev hvordan de bliver tidløse følgesvende i din garderobe.

2. Åndbarhed og fugtregulering

Hørfibrene er hule, hvilket tillader luften at strømme frit igennem. Denne særlige egenskab giver hør mulighed for hurtigt at absorbere og frigive fugt, hvilket gør den ideel til temperaturregulering. Den kølende effekt gør hør ekstra behageligt – især om sommeren.

3. Bæredygtighed fra rod til top

Hørplanten er ikke bare en tekstilkilde; den kræver minimal vandmængde, undviger behovet for pesticider og vokser endda i lavkvalitets jord. Ved at udnytte hele planten undgår man spild af ressourcer, som gør hør til et af de mere bæredygtige valg i tekstilindustrien.

 

Du finder bl.a. nedenstående af vores styles i hør:

Kjoler: AbbyAnnelise & Asta   /   Bluser: Milly   /   Bukser: Sandy