KUNST I HVERDAGEN #FERIE MED KUNST

KUNST I HVERDAGEN #FERIE MED KUNST

KUNST I FERIEN

Sol, strand og vand, børn, is. Par eller single, storby, sommerhus, staycation.

Ferie er mange ting, og nogle holder slet ikke ferie denne sommer.

Mange kan opleve at der er pres på forventningerne til ferien, både i familien, i parforholdet eller som single. Opleve, at nu skal vi alle ud i vejret, nyde livet på bestemte måder, være frie på særlige måder.

Jeg vil gerne slå et slag for, at du putter noget kunst ind i ferien. Man behøver ikke være i vandland hver dag, spise nye kartofler, grillkød og jordbær hver dag eller shoppe i storbyer til kortet gløder.

Gør noget andet…

Find ud af hvad det område, du er i, har at byde på af kunst og kultur. En simpel Google søgning klarer det meste.

Eller tag en dag på et af vores førende kunstmuseer, som slet ikke er kedelige eller støvede. I dag er et kunstmuseum en moderne virksomhed, der gør meget ud af formidling og oplevelsesdesign. Og mange af dem er begyndt at have åbent om aftenen også.

Hvad enten du er del af en familie eller single er det ofte en helhedsoplevelse at besøge landets museer for moderne kunst: Spændende udstillinger, lærerige film, lækre museumsshops med moderne design, bøger og smykker, samt rigtig gode caféer eller restauranter, hvor du spiser godt.

 

2 OPLEVELSER I JYLLAND

Trapholt i Kolding

Lige ned til Kolding Fjord ligger denne perle med en meget ambitiøs restaurant og velassorteret shop. Velformidlede udstillinger om moderne kunst og design. 

Kunsten i Aalborg

Sværvægteren i Nordjylland er KUNSTEN Museum of Modern Art i Aalborg. Man kalder det selv et oplevelseshus, og f.eks. har de hele sommeren Summer Lounge hver onsdag med musik, mad, DJ, performance og Pop-Up arrangementer.

 

1 PERLE PÅ FYN

Kunstmuseum Brandts i Odense

Midt i Odense by ligger Brandts, der viser superspændende udstillinger i flere etager og også her kan du få lidt at spise i caféen og shoppe i butikken.

 

2 AF DE STORE PÅ SJÆLLAND

Louisiana i Humlebæk ligger lige ned til Øresund, så her er det oplagt at tage badetøj med, hvis du er til det. En meget smuk skulpturpark omkranser museet og skråningerne ned mod vandet, og også her spiser du særdeles godt og kan shoppe spændende design.

Arken i Ishøj

Ishøj Strand lige udenfor døren og omkranset af vand. Arken ligger skønt og lidt råt og har også skulpturer udenfor museet. God mad og interessant shop – og så er selve bygningen en oplevelse med dens skibsagtige arkitektur.

Det gode ved museerne er også, at du kan gå i fred for varmen, hvis den bliver for meget hen over sommeren. Pointen er, at sommer ikke behøver at være lig med friluftsliv – sommer kan også handle om at nære din sjæl, dit intellekt og dine sanser.

Og så kan du i øvrigt også i mange byer opleve storslået

STREET ART.

I Danmark er der 4 byer, der skiller sig ud: København, der har flest værker (245), Aalborg (90 værker), Aarhus (34 værker) og Næstved (24 værker).  Herudover er der en række byer, som ifølge Street Art Cities har 1, 2 eller 3 værker.

Street Art er oftest på gavle eller store facader, og udført af professionelle kunstnere. Flere byer har guides til deres spots, så du kan lave en tur ud af det. 

GOD SOMMER!

Connie Boe Boss @coboboblog (www.cobobo.dk) anmelder kunst på bloggen hver måned.