Kiki Kogelnik 'Dynamite Darling'

KUNST I HVERDAGEN #NYE OPLEVELSER

Januar skal ikke bare overståes…

Januar kan opleves lang og grå. Julepynten lyser ikke længere op og glemt konfetti giver kun sporadiske lysglimt i mørket. De fleste ved, hvad de skal til jul og nytår; færre har gode idéer til en interessant januar.

Udover at vende tilbage til din hverdag, kunne det være, du har lyst til at opleve noget helt andet. Jeg foreslår kunstoplevelser. De er sjældent relateret til en sæson som sådan, og kan derfor give et behageligt frirum for hverdagens fastgroede vaner.

Her følger nogle museumsforslag rundt omkring i landet til dig:

København

Statens Museum for Kunst

Her vises en særudstilling om en af Europas vigtigste kunstnere i 1500-tallet, Melchior Lorck, og så kan man i de forskellige sale se udvalgt europæisk og dansk/nordisk kunst. Der er altid nok at se på her og der er også en god café og museumsbutik.

Kan opleves frem til 3/3 2024

 

Viborg

Viborg Kunsthal (Riddergade 8) er et jysk udstillingssted, der altid er fremme i skoene. Her vises superinteressante udstillinger med nutidskunstnere, hvilket giver dig mulighed for at se, hvad der rører sig i tiden. Lige nu har de to vidunderlige udstillinger af maleren René Holm ”Everything Happens for a Reason” og den berømte iranske kunstner Shirin Neshat ”The Fury”.

Skynd dig - kan kun opleves frem til 14/1 2024

 

Odense

Her kan du opleve flere forskellige udstillinger, bl.a. den anmelderroste særudstilling med Kiki Kogelnik ”Now is the Time” med værker, der er fulde af eksistentielle spørgsmål og politiske budskaber. Det er første gang hendes kunst vises herhjemme, så det er virkelig værd at gå efter. (Til 14/1 2024)

Du kan også se Carlos Amorales (til 4/8 2024), en udstilling om Fynbomalerne (til 18/2 2024) og en sanseudstilling for børn (til 20/10 2024).

 

Aalborg

Kunsten i Aalborg (Kong Christians Allé 50) her er også café og butik – kan du se en overordentlig interessant udstilling med svenske Maria Nordin ”Overflod”, hvor menneskekroppen er det centrale tema, men hvor det velkendte også får noget mystisk eller foruroligende over sig. Der er flere udstillinger i vente, når du besøger det smukke museum i Nordjylland, også Henry Heerup ”Hvad skulle vi gøre uden fantasien?” er en god oplevelse. (Løber frem til 1/4 2024)

Maria Nordin-maleri

Kan opleves frem til 9/6 2024

 

Faktisk kunne jeg blive ved. Vi er beriget med masser af interessante museer, gallerier og kunsthaller rundt om i landet. Onlinemediet kunsten.nu har også en række anbefalinger, som du kan checke ud, alt efter hvor du befinder dig i landet.
I løbet af januar åbner de fleste gallerier i hele landet nye spændende udstillinger med den sidste nye kunst.
 
Rigtig godt nyt år!
Connie Boe Boss (coboboblog)

 

Connie Boe Boss @coboboblog (www.cobobo.dk) anmelder kunst på bloggen hver måned.