MØD KATHRINE FRA "SMUK YOGA"

MØD KATHRINE FRA "SMUK YOGA"

KVINDER DER TOG SPRINGET #6

Hver måned stiller vi skarpt på en kvinde, der "tog springet". Hvad end det spring var, at starte et nyt eventyr, hellige sig den gode hverdag eller totalt lægge sit liv om. Vi håber på at inspirere kvinder til at folde sig ud, og fylde noget mere.

Byd hjertelig velkommen til kvinden bag "SMUK YOGA" og lad dig inspirere af det skønne og inkluderende univers, skabt på baggrund af et wake-up call i 2018. Kathrine er 38 år, gift med Rafael, mor til 2 piger. Selvstændig yoga og groove underviser. Medforfatter på TYK bogen, Skaber af Smukyoga universet, som er et yoga og bevægelses univers med fokus på nydelsesfuld bevægelse til den tykke kvinde. Insta: @smukyoga Facebook: @kathrinemarie hjemmeside: www.kathrinemarie.dk    

1. INTRODUCER DIG SELV MED 5 ORD

Storsmilene, naturelsker, popcornhjerne, yoga og danseglad, barfods person

2.    HVILKET "SPRING" TOG DU?

Jeg faldt pladask for yoga tilbage i 2010. Men jeg følte mig hele tiden lidt ved siden af, og undrende overfor den manglende tilstedeværelse af tykke undervisere. Så da muligheden bød sig i 2018 sagde jeg mit trygge faste job op som pædagog. Og kastede mig hovedkuls ud i en yoga uddannelse, med det formål at skabe plads til tykke kroppe i yogaens verden. Jeg er lidt af et trygheds menneske, så at kaste sig ud i livet som selvstændig, gav mig mange søvnløse nætter. Ikke nok med at skulle forholde sig til CVR nr og Skat, så skulle jeg pludselig også forholde mig til at se mig selv på en helt ny måde og træde ind i en ny rolle som selvstændig.  

3.    HVAD ER DIN MEST LIVS-FORANDRENDE OPLEVELSE?

Livsforandrende oplevelser er noget jeg samler på. Alt fra min mand, og børn, relationer, oplevelser på yoga måtten, ture i naturen mm. Men den oplevelse der satte mig på den vej, jeg går nu, var en sygdomsperiode, der ramte mig i 2018, som fik mig helt ned i mørket, så langt ned at jeg kunne mærke, der kun var et valg at tage. Kroppen og sindet ville ikke stå model til at jeg levede livet efter andres forventninger mere. Så jeg sagde op på mit trygge pædagogjob, tog et lån i huset, og tilmeldte mig en yoga uddannelse, med det formål at jeg ville skabe inkluderende rum i yogaen verden, og særligt vise tykke kvinder, at der er plads til dem.  

4.    NÆVN 3 TING / OPLEVELSER / VANER DER GØR DIG GLAD

  1. Yoga gør mig glad. I mødet med yogaen, møder jeg mig selv, og slipper mig selv. Det er en ret fin balance. Yoga foregår både på måtten, men også i alt jeg gør, min måde at tænke, agere og handle i verden er inspireret af yoga. Yoga har for mig været en af de største gaver, til at acceptere mig selv og min krop, til at finde tilfredshed i mig selv, og en taknemmelighed og forståelse for den foranderlige krop jeg har mig. 

  1. At være i naturen. Vandreture er noget af det bedste jeg ved. Vi flyttede til Sjællands Odde for 2 år siden, og at være så tæt på naturen er en gave. At mærke vinden mod mine bare kinder, underlaget der forandrer sig, og spise en chokolade på en vandretur, imens jeg kigger lige ind i naturens hjerte, er en følelse, der bringer dyb tilfredshed og glæde. 

    .  
  1. Dans. Sidste år fandt jeg Groove. Jeg har altid elsket at danse på min måde, i køkkenet og når ingen så mig, eller til fester efter lidt for mange drinks. Men med groove har jeg lært at bevæge min krop til musik på helt nye frie måder. Jeg føler mig fuldstændig fri i min krop, når jeg danser groove. Det er bare bevægelser, leg og en udforskning af mig selv til fantastisk musik. Jeg er ikke længere hæmmet af præstation, men danser med hele min krop nu, helt uden drinks. Det er frihed. 

    

HVAD TROR DU PÅ?

Jeg tror på, at vi alle gør det bedste vi kan, ud fra det sted vi er i livet. Jeg tror på at rummelighed og accept af hinandens forskelligheder er vejen frem. Jeg tror på at vores mavefornemmelse fortæller os mere end vi lige tror, og at vi skal blive bedre til at lytte til den, i stedet for til andres forventninger. Vi er alle unikke, vi har alle forskellige historier, ved at åbne vores hjerter og lytte kan vi mødes os selv og hinanden i kærlighed, men det starter med os selv.   

Udvælg 3  favoritter fra vores webshop og giv gerne et par ord om din personlige styling med på vejen. Eller hvordan du bruger tøj til at udtrykke hvem du er.

Jeg har i mange år forsøgt at gå klædt som jeg troede det forventedes af mig. Helst i sort og enten i meget stort tøj, eller i tøj der virkelig fremhævede formerne. Der er mange meninger om fremstillingen af den tykke krop. Men for en 4 år siden, tog jeg et valg om kun at gå i behageligt tøj og helst tøj jeg kan bruge til flere ting. Jeg ejer kun bløde bukser, går sjældent med strømper og sko, og er virkelig glad for hudvenlige og åndbare materialer som uld og hør. Alt mit tøj, kan bruges til en afslappet dag på sofaen, styles til fest og haves på når jeg underviser yoga og groove.  

Sia Buksedragt - Er simpelthen så fin, enkel og elegant. Den kan bruges til hverdag, når jeg underviser og style til en fest.  

Liva strik - Super fin strik til at trække over sig på de kølige dage. Jeg har ofte en kimono på når jeg underviser, da den er let at putte sig lidt i når jeg trækker sanserne hjem, og hurtigt kan tages af når jeg er oppe og bevæge mig mere aktivt. og så elsker jeg at have det lidt flagrende stof omkring mig når jeg danser, det føles som om jeg svæver. 

Sophie bukser - Jeg er kæmpe fortaler for bløde bukser, der sidder godt. Endnu bedre, er hvis de både kan bruges når jeg underviser, slappes af i på sofaen, til en cafetur og have på til en gå tur i skoven.    

Sia plus size buksedragt i sort Liva plus size lavendelfarvet cashmere strik sjalSophie plus size bukser i grøn jersey