Amber plus size kjole i japansk blomsterprint

BLIVER DU OGSÅ HELT ELEKTRISK?

DANSK VINTERVEJR DRILLER

I vinterkulden oplever mange problemer med elektrisk tøj. Tøjet klistrer sig til kroppen, og engang i mellem resulterer det i små stød.

Dette kan skyldes mange ting - særligt miljøet omkring os som gulv, elektriske apparater, frostvejr, men valg af tekstiler har også en påvirkning på graden af statisk elektricitet. 100% polyester er f.eks. meget mere statisk end 100% viscose.

Der findes mange gode råd til hvordan man kommer elektriciteten til livs. Vi har dykket ned i det store internet af løsninger - og her kommer dem, der gik igen mest, samt et par vi selv oplever virker bedst.

KOM ELEKTRICITETEN TIL LIVS

  • Skyllemiddel: Brug lidt skyllemiddel når du vasker tøjet, dette kan afhjælpe problemet. Dog har skyllemiddel nogle andre egenskaber, der ikke altid er så gode for dit tøj. Det kan ødelægge fibrene i tøjet og medvirke til, at farven falmer. Nogle bruger derfor eddike i stedet for, som også generelt kan være et godt alternativ til skyllemiddel.
  • Bodylotion: Sørg for ikke at have tør hud. Din hud må gerne være lidt fugtig og fedtet, da dette kan forhindre eller mindske statisk elektricitet.
  • Tørretumbler: Undgå at komme dit tøj i tørretumbleren. Den gør dit tøj mere elektrisk, og i al almindelighed slider det både på tøjets fibre og farver falmer hurtigere.
  • Spray: Køb en antistatisk spray beregnet til tøj fra f.eks. Matas eller Classic Clothing og følg deres guidelines.
  • Metal: Placer en sikkerhedsnål i metal, i produktets vaskelabel, det (bør) tage elektriciteten i tøjet, når du går med det. Husk at pille den ud igen før vask!